18. lipnja 2024.  
  Prijava   
 VZG Kutina » Vijesti
 Vijesti

Izborne skupštine dobrovoljnih društava (2) 26.3.2013.

IDVD PETROKEMIJA
Dužnost predsjednika i tajnika jedinog dobrovoljnog vatrogasnog društva u gospodarstvu na području VZG Kutina, IDVD Petrokemije Kutina, prema odluci Skupštine Društva od 27. veljače 2009. godine i u narednom će četverogodišnjem razdoblju obnašati Marijan Kranjčec i Dalibor Žiljak, a umjesto dosadašnjeg zapovjednika Miroslava Barusića na tu dužnost izabran je Davor Čevizović.

DVD GOJLO
Dosadašnjem predsjedniku DVD Gojlo Dragutinu Rogar na Skupštini Društva  održanoj 28. veljače 2009. godine izglasano je povjerenje da vodi Društvo i u narednom četverogodišnjem razdoblju. Za zapovjednika i tajnika izabrani su Igor Tomac i Antun Dragošević. Uoči Skupštine članovi Društva dragovoljnim radom uredili su prostorije svog doma, pofarbali su stolariju, pokrečili salu, blagovaonicu, prostoriju za tajničko poslovanje, sanitarni čvor, nabavili su nedostatan dio namještaja, a kutinski slikar ing. Želimir Šiško u sali za sastanke i sjednice oslikao je lik Sv. Florijana.
Spomenice za 10 godina primili su: Jurica Bolarić, Ivana Kuruc, Benjamin Vujanović, Stjepan Bijelić i Tomislav Španiček.

DVD KATOLIČKE ČAIRE
Po odluci Skupštine DVD Katoličke Čaire 28. veljače 2009. god. i za naredno razdoblje da vode Društvo ponovo su dobili mandat predsjednik Stjepan Cindrić, zapovjednik Stjepan Behin i tajnik Miroslav Keser.
Spomenicu za 30 godina primio je Ivan Antolović, za 20 godina Mihael Jugović, Željko Turkalj, Mato Bezuk, za 10 godina Josip Ljevar, Ivica Badanjak i Mario Badanjak.

DVD KRAJIŠKA KUTINICA
Na Skupštini DVD Krajiška Kutinica održanoj 01. 03. 2009. godine za predsjednika je izabran Predrag Turčinović, za tajnicu Dragica Vasić, za zapovjednika Nenad Turčinović. Društvo će ove godine 01. svibnja obilježiti 70. obljetnicu, a u planu rada imaju izgradnju garaže za vatrogasno vozilo. Na Skupštini je odlučeno da se prijateljskom DVD Rogoža u VZG Garešnica ustupi vatrogasni kombi zastava 850.

DVD KUTINA SELO
U idućem četverogodišnjem mandatu na čelu DVD Kutina Selo biti će Ivica Pavličić kao predsjednik, tajnik Saša Petković i zapovjednik dipl. ing. Siniša Sokolović. Tako su odlučili članovi Društva na izbornoj Skupštini održanoj 07. ožujka 2009. godine. Skupštini je bio nazočan najstariji član Društva, a i na području VZG Kutina Stjepan Kudelić, rođen 1926. godine, a član je od 1946. godine. Spomenice za 20 godina primili su Ivica Pavličić i Domagoj Hržina.

DVD BATINA
Članovi Skupštine DVD Batina održane 07. 03. 2009. godine izabrali su za predsjednika umjesto dosadašnjeg ing. Ivana Jagušta st., Ivicu Pastuovića, za tajnika ,umjesto dosadašnjeg Saše Vida, Ivicu Vida, za spremištara Damira Kuštrebu, a dužnost zapovjednika i u idućem mandatu će obnašati Josip Pavlović. Iako kao jedno od najmanjih društava na području VZG Kutina u prošloj godini bili su jedni od najaktivnijih. Dogradili su prostoriju za garažu i vatrogasno spremište, a postojeću prostoriju uredili su za ostale aktivnosti Društva, i to sve najvećim dijelom dobrovoljnim radom i prilozima.

123. SKUPŠTINA DVD KUTINA GRAD
13. ožujka 2009. godine svoju 123. Skupštinu održalo je najstarije dobrovoljno vatrogasno društvo na području VZG Kutina, DVD Kutina Grad. Skupštini su pored članova Društva bili nazočni mr. sc. Davor Žmegač gradonačelnik grada Kutina, ing. Željko Uzel predsjednik VZG Kutina, predstavnici udruga, susjednih i prijateljskih društava.
Izviješće o radu Društva za prošlu godinu sa osvrtom na prošlo četverogodišnje razdoblje podnio je predsjednik Krešimir Kovačić. Nakon prihvaćenih izvješća i planova skupštinari su ponovo na dužnost predsjednika izabrali Krešimira Kovačića, za zapovjednika ing. Ivana Miklenića, a za novog tajnika izabran je Miroslav Rožić.
Spomenicu za 20 godina primio je Drago Košak, i sa malim zakašnjenjem za 30 godina Vlado Lupoglavec.

DVD SELIŠTE
DVD Selište na Skupštini održanoj 14. ožujka 2009. godine ponovo su za predsjednika i tajnika izabrali Veljka Rastovca i Zorana Basaru, za novog zapovjednika umjesto Gorana Basare izabran je Željko Rastovac.
Spomenicu za 30 godina primio je Željko Rastovac.

DVD BANOVA JARUGA
U nedjelju 15. ožujka 2009. godine na Skupštini središnjeg Društva Banova Jaruga ponovo su za dužnosnike Društva izabrani Branko Perinović za predsjednika, Božo Krolo za tajnika i Franjo Mamula za zapovjednika. Pored redovnih aktivnosti na provođenju preventivnih aktivnosti, osposobljavanja, intervencija, vježbi i natjecanja, brizi o vatrogasnoj opremi, Društvo će nastaviti radove na dovršenju prostora za rad i okupljanje članstva, te dogradnji jednog garažnog prostora za dobiveno novo vatrogasno vozilo kombi sa ugrađenim visokotlačnim modulom. Prve subote u rujnu biti će domaćini – organizatori 3. memorijala Stanić – Lilovac za vatrogasnu djecu i mladež.
Skupština je donijela odluku o ustupanju rabljenog neregistriranog vatrogasnog vozila IMV 1600 DVD Veliko Vukovje u VZG Garešnica.
Spomenice za 20 godina primili su Tomislav Madunić, Goran Jagetić, Davor Jevak, Tomislav Maršan i sa malim zakašnjenjem Josip Lukač za 50 godina.

 
Povratak